
ULEI ESENTIAL DE CUISOARE - ugenia caryophyllus oil
Din aceeasi categorieTimp estimat de livrare
Estimare data livrare - 17/10/2025
Cost livrare - 11.50 lei
Fii primul care scrie despre acest produs.

produse locale

produsele ajung in siguranta

oriunde in Romania

0759 88 11 99
ULEI ESENTIAL DE CUISOARE - ugenia caryophyllus oil
COMPOZIȚIE (INCI): Eugenia caryophyllus oil, eugenol, acetat de eugenil.
PARTE DISTILATĂ: muguri.
BENEFICII/INDICAȚII:
• antibacterian;
• antiinflamator;
• antioxidant;
• antiemetic;
• termogen;
• tulburări digestive, diaree, stare de vomă;
• infecții respiratorii, răceli, viroze, alergii; • infecții dentare.
• Analgezic, antibacterian, antifungic, antiinfecțios, antiseptic, afrodisiac, vermifug, neurotonic, antiseptic, antiviral.
• Elimină cu succes infecții ale cavității orale precum: afecțiuni gingivale, dureri de dinți, halenă.
• Suprimă durerea de măsea.
• Ameliorează simptomele cauzate de tuse și astm.
• Adjuvant în bronșită și pneumonie.
Sugestie amestec împrospătare aer cu utilizare aromaterapeutică:
- 3 pic. Cuișoare
- 3 pic. Arbore de Ceai
- 1 pic. Scorțișoară
MOD DE ADMINISTRARE - ulei esențial de CUIȘOARE:
UZ INTERN
• adulți: câte 2-3 pic. x 2/zi într-o linguriță de miere (diabetici: un sfert de linguriță de ulei alimentar). Se utilizează timp de 7-14 zile.
UZ EXTERN:
• difuzor (aromaterapie): 3-6 pic. (după preferința intensității parfumului);
• masaj: 2-3 pic. din uleiul vegetal și se masează local zona afectată.
PRECAUȚII:
A nu se depăși doza zilnică recomandată.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor sub 7 ani, precum și persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente.
Evitați supradozarea, abuzul și contactul cu ochii.
A se păstra în ambalajul original, la o temperatură sub 25°C, ferit de lumina soarelui.
MOD DE AMBALARE: 10ml/flacon.
A se păstra în ambalajul original, la o temperatură sub 21°C, ferit de lumina soarelui.
VALABILITATE: 12 luni de la deschidere.
RETETA CLĂTITE AMERICANE
INGREDIENTE:
• 2 banane coapte
• 90 g fulgi de ovăz
• 120 g făină
• 50g zahăr brun (opţional)
• 2 linguriţe praf de copt
• 1/2 linguriţă sare
• 190g iaurt grecesc (clasic)
• 177ml lapte la alegere
• 2 ouă
• 1 linguriţă extract de vanilie
• 60 ml ulei vegetal
• 65 g alune de pădure tocate (opţional)
• 1 pic. ulei esențial de Scorţişoară
• 2 - 4 pic. ulei esențial de CuișoareA
MOD DE PREPARARE:
Zdrobiţi bananele într-un bol, adăugaţi iaurtul, ouăle, laptele, uleiul, vanilia şi uleiul de Cuișoare.
Într-un bol pentru mixer adăugaţi fulgii de ovăz, făina, zahărul brun, praful de copt, sarea, alunele de pădure şi uleiul esențial de Scorţişoară. Amestecaţi bine.
Adăugaţi amestecul de banane la ingredientele uscate şi amestecaţi. Coaceţi la foc mediu, la fel cum aţi coace clătitele obişnuite. Serviţi cu banane proaspete, unt sau sirop de arţar.